fbpx

Case: B2B

B2B

Apotea

När Linnea Molla började jobba på Apotea 2018 upplevde hon att rekryteringsprocessen inte passade verksamheten. Det CV-baserade arbetssättet var långsamt och motsvarade inte behovet av högt tempo. Träffsäkerheten var dessutom låg. Företaget beslöt sig för att prova Highers CV-fria och videobaserade rekryteringssystem vilket lett till tidsbesparing och bättre precision i rekryteringen. När trycket på e-handeln ökade explosionsartat under pandemiåret 2020 lyckades exempelvis Linnea och hennes kollegor rekrytera 200 medarbetare inom loppet av en månad.

B2B

Mornington Hotels

Mornington driver två hotell i Stockholm: i Bromma och på Östermalm. Christina Hamrin är platschef för hotellet i Bromma, med helhetsansvar för verksamheten och stort fokus på rekrytering. Efter att ha lagt ut housekeeping-delen av verksamheten på ett externt bolag, som tog över den befintliga städpersonalen, har Mornington nu omkring 15–20 anställda. Alla medarbetare ska helst kunna jobba på båda hotellen, som lånar personal av varandra för att matcha behoven.

Higher-icons

B2B

Ica Maxi

Personalchef Magdalena berättar om sina erfarenheter om hur det är att arbeta i Higher på ICA Maxi Värmdö och att det gjort rekryteringsprocessen roligare. Hör hennes egna ord nedan.


Kunder

×

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Genom att stanna på sidan accepterar du vår policy gällande cookies.

×

Fyll i uppgifter nedan